Конгрес Европског друштва за неуронауке

 

Поштоване колеге,

 

Са задовољством Вас обавештавамо да се, под покровитељством Федерације европских друштава за неуронауку (Federation of European Neuroscience Societies, FENS) у Београду од 10. до 13. јула 2019. године одржава најважнији европски скуп из области неуронауке ове године, FRM2019 (FENS Regional Meeting 2019 - www.fensfrm2019.rs). Организацију FRM2019 су подржали и Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Српска академија наука и уметности.

 

            На скупу ће учествовати око 240 предавача из 32 земље, који ће представити најновија достигнућа из области неуронаука. Квалитет научног дела конференције такође се огледа и у избору пленарних предавача, добитника најпрестижнијих светских награда у области неуронаука (више о програму конференције можете наћи на https://www.fensfrm2019.rs/programme/ ).

 

Здравствени савет Србије је одлуком бр.А-1-435/19 акредитовао FRM2019 kao Међународни конгрес I категорије. За учешће на конгресу чланови Лекарске, Фармацеутске и Стоматолошке коморе Србије ће добити 11 бодова за постер (први аутор) и 10 бодова за пасивно учешће. Коаутори усмене презентације и постера (до 3) добијају по додатних 0,5 бодова.

 

Рок за слање сажетака је 15. април 2019. Организациони и Научни Одбор конгреса активно ради на томе да се котизације за чланове Друштва за неуронауке Србије, умање колико год то буџет буде дозвољавао. Ипак, да бисмо имали увид о броју наших учесника, молимо Вас да, уколико желите да учествујете на FRM2019, до 1. априла пошаљете и-мејл на адресу milena.jovic@ibiss.bg.ac.rs са следећим информацијама: Име, презиме, звање (нагласите да ли и где сте запослени; ако сте студент да ли сте студент основних мастер или докторских студија), као и да ли бисте учествовали са постер презентацијом.

 

Надамо се да ће велики број наставника, сарадника и студената ДАС препознати значај овог скупа и својим презентацијама на најбољи начин приказати истраживања у области базичних и клиничких неуронаука у Србији.

 

Организациони и Научни Одбор FRM2019

Serbian Neuroscience Society
Blvd. D. Stefana 142, 11000 Belgrade, Serbia
www.srneurosoc.ac.rs